...
Реєструйся

Фонд профінансував одноразові допомоги за кошти ФССУ для сімей, чиї родичі померли внаслідок профхвороби на COVID-19


19 серпня Фонд соціального страхування України (далі — ФССУ) здійснив фінансування одноразових допомог за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням на загальну суму 1 мільйон 347 тисяч 400 гривень членам сімей шести працівників закладів охорони здоров’я, які померли внаслідок гострого професійного захворювання на COVID-19.

Допомогу у розмірі 227 тисяч гривень профінансовано для сімей лікаря-анестезіолога з Житомирської області, лікаря-хірурга з Одеської області, лікаря-анестезіолога з Тернопільської області та фельдшера з Хмельницької області.

Допомогу у розмірі 219 тисяч 700 гривень профінансовано для сімей молодшого медичного брата з Київської області та сімейного лікаря з Миколаївської області.

Перерахування здійснено Фондом 19 серпня. Кошти надійдуть на рахунки сімей упродовж декількох банківських днів.

Загалом ФССУ профінансував надання одноразової допомоги за кошти Фонду відповідно до загальнообов’язкового державного соціального страхування для родин 152 працівників.

Розмір зазначеної одноразової допомоги від Фонду становить 100 розмірів прожиткового мінімуму, встановленого на момент настання страхового випадку. З 01 грудня 2020 року розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб планово збільшився з 2 197 гривень до 2 270 гривень, відповідно зросли пов’язані із ним страхові виплати.

Після завершення розслідування випадку інфікування медичного працівника COVID-19, за наявності необхідних документів виплати допомог здійснюються ФССУ в оперативному режимі. Працівники Фонду знаходяться на зв’язку із усіма особами, що мають право на виплати, консультують та допомагають зібрати необхідні документи.

Джерело: за матеріалами Фонду соціального страхування України

Матеріали до теми


Кейс для кадровика. Допомога по вагітності та пологах: як її виплата впливає на страховий стаж?
СИТУАЦІЯ Допомогу по вагітності та пологах виплачено в одному місяці. Як нараховувати страховий стаж?   РІШЕННЯ Оплачувана відпустка у зв’язку з ...
Коли контролюючий орган відмовляє в укладенні договору про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування
Згідно з положеннями розділу V Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженої наказом ...
Штраф за неправильно оформлену «лікарняні» у зв’язку з вагітністю та пологами: що треба знати
Згідно зі статтею 23 Закону України від 23 вересня 1999 року № 1105-XIV «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», підставою для ...