...
Реєструйся

Фонд соцстраху компенсує втрачений заробіток за час проходження реабілітації після хвороби чи травми


Працевлаштовані особи після перенесених захворювань або травм мають право на отримання безоплатного реабілітаційного лікування за рахунок коштів Фонду соцстрахування України. Підставою для проходження реабілітації на базі санаторно-курортних закладів є висновок лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я, що надається за наявності медпоказань, зокрема, у разі підгострого періоду інсультів, інфарктів міокарда, після операцій на серці, органах зору, легенях тощо.

На час проходження реабілітації пацієнтам продовжується листок непрацездатності, відповідно до якого за рахунок коштів Фонду здійснюється компенсація втраченого заробітку. Розмір допомоги у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності за період проходження лікування у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів залежить від тривалості стажу застрахованої особи та може складати до 100%.

“Соціальне страхування передбачає захист працюючих, що направлений як на відновлення працездатності, так і на фінансову підтримку. Такий підхід дозволяє людині пройти повний курс лікування незалежно від її фінансових можливостей, адже Фонд оплачує їй не лише реабілітацію, але й компенсує заробітну плату, яку вона втрачає на підприємстві за час лікування. Тож працівникам не доводиться обирати – піклуватись про здоров’я чи швидше повертатись до роботи”, – говорить начальник управління медичних і соціальних послуг виконавчої дирекції ФССУ Олена Пухка.

Відновлення здоров’я застрахованих осіб за рахунок коштів Фонду здійснюється за профілями медичної реабілітації.

За даними Фонду соціального страхування України

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Кейс для кадровика. Оплата надурочних робіт при підсумованому обліку робочого часу
Згідно зі статтею 61 Кодексу законів про працю України (далі — КЗпП) на безперервно діючих підприємствах, в окремих виробництвах, цехах тощо та на деяких видах робіт, ...
Чи є об’єктом оподаткування військовим збором разова нецільова матеріальна допомога, яка надається роботодавцем працівникам?
Відповідно до підпункту 1.2 пункту 16-1 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі — ПКУ), об’єктом оподаткування ...