...
Реєструйся

Фонд соцстраху з втрати працездатності має право штрафувати до 1 квітня


На даний час робочі органи Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності мають право розглядати справи про адміністративні правопорушення в рамках Закону № 1105 від імені Фонду та застосовувати адміністративні штрафи за несвоєчасне подання або неподання встановленої звітності, подання недостовірної звітності щодо використання страхових коштів на підставі чинних норм Кодексу України про адміністративні правопорушення. Таке раз’яснення було надано у листі Фонду № 2.4-17-119 від 21 січня 215 року.

Так, на даний час, відповідно до статті 244-11 зазначеного Кодексу, органи Фонду розглядають справи про адміністративні правопорушення, пов’язані з порушенням законодавства про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням (стаття 165-5).

Від імені Фонду розглядати справи про адміністративні правопорушення і накладати адміністративні стягнення мають право:

  • керівник виконавчої дирекції Фонду, його заступники;
  • керівники виконавчих дирекцій відділень Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві і Севастополі та їх заступники;
  • керівники районних, міжрайонних, міських, районних у містах виконавчих дирекцій відділень Фонду.

Згідно Закону № 77 «Від імені Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності розглядати справи про адміністративні правопорушення і накладати адміністративні стягнення мають право керівник виконавчої дирекції Фонду, його заступники, керівники виконавчих дирекцій відділень Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві і Севастополі та їх заступники, керівники районних, міжрайонних, міських, районних у містах виконавчих дирекцій відділень Фонду. Згідно Закону N 77 з 1 квітня 2015 року зазначена стаття буде виключена.» з 1 квітня 2015 року зазначена стаття буде виключена.