...
Реєструйся

Готуємося до співбесіди з роботодавцем: поради


Співбесіда з роботодавцем — це досить важливий етап. Від рівня підготовки до співбесіди залежить успіх вашого працевлаштування. Саме тому до неї слід підготуватися досить відповідально.

Поради для підготовки до співбесіди

Насамперед підготуйте запитання, які ви хочете поставити роботодавцю:

  1. Обов’язки — навіть якщо ви конкретно обговорили, що доведеться робити, а про інше можна дізнатися з опису вакансії — уточніть усі нюанси.
  2. Успіхи компанії — це допоможе зрозуміти імідж компанії і показати вас як людину, яка зацікавлена в конкуренції і кар’єрному зростанні.
  3. Організаційні моменти — дізнайтеся про графік роботи, умови праці, надання відпусток й особливості офісу. Так ви зможете визначити для себе, як варто планувати свій робочий день, які можливості у вас будуть та із чим доведеться миритися.

Рекомендуємо прочитати статтю «Типові помилки при доборі персоналу та як їх уникнути».

Зверніть увагу: питання оплати праці ніколи не обговорюється в першу чергу. Спершу потрібно зацікавити роботодавця своїми вміннями, правильно подати себе, а вже потім говорити про винагороди. Краще дочекатися, коли роботодавець сам запитає вас про бажаний рівень заробітної плати.

Також одним із вирішальних моментів успішного проходження співбесіди є ваше позитивне внутрішнє налаштування. Слід пам’ятати, що ви приходите на співбесіду з метою запропонувати роботодавцеві свій унікальний «товар» — досвід, знання, вміння та навички в певній сфері діяльності, і налаштовані «купити» «товар» роботодавця — посаду з певними умовами й перспективами для вас. Тому в певному розумінні і ви, і роботодавець є зацікавленими сторонами.

Отримайте запис вебінару «Оголошення про вакансію та відмова в прийнятті на роботу».

Джерело: Івано-Франківський обласний центр зайнятості

Матеріали до теми


15 квітня спливає строк сплати роботодавцями санкцій за невиконання нормативу по працевлаштуванню осіб з інвалідністю
Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю звертає увагу роботодавців, що 15 квітня 2024 року спливає строк сплати роботодавцями адміністративно-господарських санкцій, нарахованих за ...
ТЦК та СП ігнорує відстрочку заброньованого: чи можна оскаржити в суді?
Вже понад рік діє оновлений порядок бронювання. Він надає можливість бізнесу подавати на бронювання критично важливих працівників і отримувати для ...