...
Реєструйся

ГУ Держпраці інформує про затвердження нових Правил охорони праці в архівних установах


Наказом Державної служби України з питань праці від 15.01.2018 № 9 затверджений Покажчик нормативно-правових актів з охорони праці. Зокрема, покажчиком передбачені нові   Правила охорони праці в архівних установах (далі – Правила), затверджені  наказом Міністерства соціальної політики України від 18.04.2017  № 634, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 17 липня 2017 року за № 870/30738.

Ці Правила поширюються на всіх суб’єктів господарювання незалежно від форм власності та організаційно-правових форм (далі – роботодавці), які здійснюють діяльність у галузі архівної справи. Правила встановлюють вимоги щодо належних безпечних і здорових умов праці та виробничого середовища, організації роботи з охорони праці в архівних установах. Зокрема, в Правилах визначено перелік вимог до роботодавців щодо:

1. Проведення організаційних заходів щодо забезпечення охорони праці в архівних установах;

2. Вимоги до територій, будівель, споруд та приміщень архівних установ;

3. Вимоги до безпечної експлуатації устаткування архівної установи;

4. Вимоги щодо безпечного проведення окремих видів архівних робіт

5. Санітарно-гігієнічних вимог до умов праці.

Вимоги цих Правил є обов’язковими для всіх керівників та працівників архівних установ під час організації та виконання ними робіт, стажерів, аспірантів, осіб, відряджених до архівних установ, студентів вищих та середніх навчальних закладів під час проходження виробничої практики.

Джерело: lg.dsp.gov.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Алгоритм подання роботодавцями трудової книжки на оцифрування
Роботодавці подають трудові книжки працівників на оцифрування на порталі portal.pfu.gov.ua Першочергово подаються відомості про осіб, які найближчим часом набувають права ...