...
Реєструйся

Хто проводить атестацію щодо вільного володіння державною мовою для державних службовців


Уповноважений вищий навчальний заклад — вищий навчальний заклад, який відповідно до ліцензії здійснює підготовку здобувачів вищої освіти в галузі знань «Публічне управління та адміністрування».

Атестаційна сесія — період, протягом якого атестаційна комісія уповноваженого вищого навчального закладу визначає рівень віль­ного володіння державною мовою учасників атестації, а також приймає рішення про видачу посвідчення учасникам, які успішно пройшли атестацію, та особам, які можуть підтвердити вільне володіння державною мовою без проходження атестації.

Атестація проводиться з метою визначення рівня вільного володіння державною мовою осіб, які претендують на зайняття посади державної служби, відповідно до вимог щодо рівня мовної та комунікативної компетентностей. Проводити атестацію можуть уповноважені вищі навчальні заклади, які відповідно до ліцензії здійснюють підготовку здобувачів вищої освіти в галузі знань «Публічне управління та адміністрування». Перелік упов­новажених вищих навчальних закладів оприлюднюється на їх офіційних веб­сайтах, офіційних веб­сайтах Національного агентства України з питань державної служби (далі — Нацдержслужба) та Міністерства науки і освіти України. Також із відповідним переліком можна ознайомитися в системі «КАДРОВИК­онлайн» у розділі «Докумети».

Продовження статті читайте у журналі «Довідник кадровика» № 12, 2017.

Джерело: редакція журналу «Довідник кадровика. КАДРОВИК.UA»

Видання для кадровиків Журнали реєстрації