...
Реєструйся

Ірина Верещук заявила, що грошові виплати допоможуть ВПО пережити зиму


Віцепрем’єр-міністерка — Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в етері телемарафону на каналі ICTV зазначила, що грошові виплати допоможуть внутрішньо переміщеним особам (далі — ВПО) пережити зиму.

Вона додала, що станом на 10 листопада ВПО виплачено загалом 45 млрд гривень. Ідеться про щомісячну державну допомогу на проживання, яка становить 3 тис. гривень особам з інвалідністю та дітям і 2 тис. гривень для решти ВПО.

Ірина Верещук запевнила, що до кінця поточного року кошти є. Турбує інше: не всі можуть їх отримати через неготовність або втрату документів тощо.

«Це питання постійно в фокусі уваги Мінреінтеграції. До його вирішення мають долучитися ОВА й органи соцзахисту населення. Не дочікуйтеся скарг від ВПО й дзвінків на гарячі лінії. Йдіть самі до людей, віднайдіть тих, хто не отримав виплат, але має на них право. Ми маємо необхідні фінанси. Потрібно потурбуватися, щоб люди зустріли зиму з грошима. Насправді це найгірше, коли кошти є, а люди не можуть їх отримати», — сказала Ірина Верещук.

Очільниця Мінреінтеграції висловила сподівання, що коштів буде достатньо й наступного року.

«Ми розраховуємо на наших міжнародних партнерів. Моя позиція як Віцепрем’єр-міністерки полягає в тому, що краще допомагати готівкою. Коли у ВПО будуть гроші, вони самі вирішуватимуть, на які потреби їх спрямувати. Наші міжнародні партнери чують нас і готові йти назустріч», — резюмувала вона.

Вигідна ціна! Великий кадровий комплект 2022 рік.

Джерело: Урядовий портал

Матеріали до теми


Розмір одноразової допомоги потерпілому внаслідок випадку на виробництві
Сума одноразової допомоги потерпілому через нещасний випадок на виробництві або професійне захворювання визначається відповідно до ступеня втрати професійної працездатності, який ...
Гарантії для працівника, призваного на службу в ЗСУ
Відповідно до статті 119 Кодексу законів про працю України, за працівниками, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом ...