...
Реєструйся

«Кабінет респондента» — Держстат розширює онлайн-можливості для бізнесу


Із 1 лютого 2019 року Держстат відкрив доступ до «Кабінету респондента».

Як пояснює Держстат, запроваджується робота нового сервісу для електронного звітування — безкоштовне програмне забезпечення.

До перелік форм статзвітів, які можуть подаватись респондентами в електронному вигляді у програмному забезпеченні «Кабінет респондента» включили 65 форм. Однак всього Держстат раніше заявив про можливість відзвітувати електронно в 2019 році за 88 формами статзвітів. Тож поки не всі форми реалізовані у презентованому «Кабінеті респондента».

Наразі сервіс підтримує електронний підпис одного з наведених нижче кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг (акредитованих центрів сертифікації ключів — АЦСК):

  • Інформаційно-довідковий департамент ДФС;
  • АТ КБ «ПРИВАТБАНК»;
  • ТОВ «Центр сертифікації ключів «Україна».

Однак тут теж поки не реалізовано всі АЦСК. Проте Держстат обіцяє, що перелік АЦСК, які підтримуються в «Кабінеті респондента», буде розширюватися.

Коректна робота в «Кабінеті респондента» можлива в браузерах Internet Explorer версії не нижче 9, Mozilla Firefox 35+, Opera 12+, Google Chrome 45+.

Тож наразі респонденти мають можливість протестувати «Кабінет респондента» та зрозуміти чи коректно він працює.

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Яка різниця між е-лікарняним та медичним висновком про тимчасову непрацездатність
Медичний висновок про тимчасову непрацездатність та е-лікарняний, який є електронним аналогом паперового листка непрацездатності, — два різні електронні документи, тісно ...