...
Реєструйся

Кабмін запровадив новий зразок спецбланків нотаріальних документів


Кабінет Міністрів України прийняв рішення щодо додаткового захисту спеціальних бланків нотаріальних документів та покращення їх якості, запровадивши новий зразок зазначених документів, йдеться у постанові Кабінету Міністрів України від 06.09.2017 № 677.

Документ передбачає, що спеціальний бланк нотаріального документа форматом 297 x 210 міліметрів має бути виготовлений на папері із 100-відсотковим вмістом деревинної целюлози без оптичного відбілювача масою 95 грамів на квадратний метр із двотоновим водяним знаком, захисними волокнами та хімічним захистом.

Водяний знак є фіксованим, розташований по центру бланка, складається з двох зображень. Зображення тризуба виконано як темний елемент знака, під ним розміщується напис «Україна» в шестикутнику – як світлий елемент.

Рамка на лицьовому боці бланка виконана офсетним та інтагліо друком із застосуванням гільйошних елементів, на внутрішньому периметрі якої надруковано напис «Україна» українською та англійською мовами у вигляді мікротексту, а в рамці на зворотному боці — те саме у негативному зображенні.

У верхній частині на лицьовому боці бланка надруковано слово «Україна» українською і англійською мовами, яке розміщено по обидва боки стилізованого зображення тризуба, виконаного фарбою блакитного і жовтого кольору.

У нижній частині на лицьовому боці бланка виконано написи у негативному зображенні «Міністерство юстиції України» та у позитивному зображенні «Увага! Бланк містить багатоступеневий захист від підроблення».

У нижній частині на зворотному боці бланка люмінесцентними фарбами виконано написи у два рядки. Перший рядок містить напис «Міністерство юстиції України», другий — «Спеціальний бланк нотаріального документа». Напис з’являється під дією ультрафіолетового випромінювання.

У нижньому лівому куті на лицьовому боці бланка міститься QR-код розміром 22 х 22 міліметри, під яким міститься серія, яка складається з трьох літер, та номер із шести цифр. На зворотному боці по всій площині нанесено 21 зображення елемента малого Державного Герба України (тризуба), яке виконано фарбою сірого кольору. Лицьовий бік бланка виконано фарбою жовтого і блакитного кольору, зворотний — сірого кольору. Фонові зображення з обох боків бланка, які складаються з фонових сіток у вигляді хвилястих ліній змінної геометрії, виконуються офсетним друком п’ятьма фарбами як з лицьового, так і зворотного боку з використанням технології райдужного друку з лицьового боку. Спеціальний  бланк нотаріального документа з обох боків має захисні елементи, виконані спеціальними фарбами відповідно до розробленої в установленому порядку схеми захисту.

Джерело: редакція журналу «Довідник кадровика»

Видання для кадровиків Журнали реєстрації