...
Реєструйся

Кадрові агентства, які стягують плату з шукачів, можуть оштрафувати


Міністр соціальної політики вважає, що економічний вплив на недобросовісних роботодавців та кадрові агентства сприятиме захисту шукачів роботи. Кабмін затвердив Порядок накладення штрафів за порушення законодавства про зайнятість населення.

За словами Наталії Королевської, якщо кадрове або рекрутингове агентство братиме всупереч законодавства платню з шукачів роботи, воно сплатить штраф у розмірі 10 мінімальних заробітних плат (на даний час це 11,5 тис. грн). Стягнення у розмірі 23 тис. грн. застосовуватиметься до кадрових агентств, якщо вони надаватимуть послуги з працевлаштування за кордоном без відповідної ліцензії. Такий же штраф накладатиметься за аутсорсинг всередині країни без дозволу на це.

Також штрафи накладатимуться на роботодавців-порушників встановленого порядку подання звітів про заплановане масове вивільнення працівників. Дані санкції також застосовуватимуться до роботодавців, які не дотримуватимуться квот щодо працевлаштування інвалідів та інших категорій громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню. Усі стягнення накладатиме Державна інспекція України з питань праці.

За інформацією Мінсоцполітики