...
Реєструйся

Картки трудових мігрантів як підстава вибудовування тісних зв’язків з Україною


У Верховній Раді зареєстровано проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення державної підтримки українців за кордоном» від 14 березня 2019 року № 10153.

Законопроектом пропонується внести зміни до Закону України «Про зовнішню трудову міграцію», Закону України «Про закордонних українців».

Норми законопроекту передбачають запровадження картки українського мігранта, створення Фонду добробуту українських мігрантів, створення нового центрального органу виконавчої влади у сфері зовнішньої трудової міграції, запровадження додаткових механізмів правового захисту трудових мігрантів та членів їхніх сімей та реалізації заходів для повернення мігрантів на Батьківщину.

Прийняття Закону створить сприятливі умови для українських трудових мігрантів в частині працевлаштування, соціального забезпечення та державної підтримки в процесі роботи за кордоном, вибудовування тісних зв’язків з Україною, з метою подальшого повернення трудових мігрантів на Батьківщину.

Видання для кадровиків Журнали реєстрації