...
Реєструйся

Кримські студенти можуть перевестися до ВНЗ інших регіонів до 1 вересня


Міносвіти наказом № 556 від 7 травня 2014 року затвердило тимчасовий порядок переведення на навчання студентів, аспірантів і докторантів з вищих навчальних закладів та наукових установ, розташованих на тимчасово окупованій території України.

Переведення студентів незалежно від курсу здійснюється керівником навчального закладу, до якого переводиться студент, без погодження з МОН України або центральним органом виконавчої влади, у підпорядкуванні якого перебуває такий навчальний заклад.

У разі відсутності у навчальному закладі вільних місць на напрямах підготовки, на які здійснюється переведення студента, що фінансуються за рахунок коштів державного бюджету, переведення здійснюється за рахунок вакантних місць з інших напрямів підготовки відповідних курсів, що фінансуються за рахунок коштів державного бюджету.

За відсутності вакантних місць на інших напрямах підготовки відповідних курсів (років навчання) керівник навчального закладу звертається до МОН України або центрального органу виконавчої влади, у підпорядкуванні якого перебуває навчальний заклад, із запитом щодо вирішення питання фінансування додаткового обсягу державного замовлення.

Для переведення на навчання студент звертається до керівника навчального закладу, до якого він переводиться, з письмовою заявою, до якої додаються залікова книжка. Згода керівника навчального закладу, з якого переводиться студент, не обов’язкова.

У разі відсутності у студента залікової книжки, академічної довідки до заяви додаються копія документа, що посвідчує особу, та інформація про навчання (курс, рік навчання, напрям підготовки (спеціальність), успішність), що перевіряються в Єдиній державній електронній базі з питань освіти.

Після ліквідації студентом академічної різниці керівник навчального закладу видає наказ про зарахування, що верифікується в Єдиній базі. До навчального закладу, в якому студент навчався раніше, направляється запит щодо направлення поштою його особової справи.

Переведення студентів, аспірантів і докторантів з вищих навчальних закладів та наукових установ, розташованих на тимчасово окупованій території України, здійснюється відповідно до цього Тимчасового порядку до 1 вересня 2014 року.