...
Реєструйся

Лікарняний під час перебування у декретній відпустці не передбачений


Виконавча дирекція Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності у листі № 04-30-2481 від 16 вересня 2013 року повідомляє, що відповідно до частини 1 ст. 51 Закону України “Про обов’язкове державне загальне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням” від 18.08.2001 N 2240-III (далі – Закон N 2240) підставою для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності, по вагітності та пологах є виданий у встановленому порядку листок непрацездатності.

Жінці, що знаходиться у відпустці по догляду за дитиною до 3 років, листок непрацездатності не видається для догляду за хворою дитиною, але вона має право на одержання путівки на санаторно-курортне лікування, придбаної за рахунок коштів Фонду, за умови дотримання п. 4.1 Порядку 12.

Рішення про виділення путівки на санаторно-курортне лікування приймає комісія (уповноважений) із соціального страхування підприємства із загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, на підставі особистої заяви та довідки для одержання путівки (форма N 070/о).