...
Реєструйся

Локдаун з 8 січня. Стало відомо, які обмеження збирається вводити Кабмін


У проєкті постанови уряду, йдеться про нові «карантинні» дати і обмеження для бізнесу та українців.

У документі, який Кабінет міністрів може сьогодні прийняти на засіданні, розширять деякі обмежувальні протиепідемічні заходи в період з 8 січня до 25 січня 2021 року.

Буде заборонений

•  прийом відвідувачів спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів, крім відвідування спортсменами національної збірної;

• проведення всіх масових заходів, крім проведення офіційних спортивних заходів;

• робота підприємств громадського харчування і місць для харчування в готелях з 23 години до 6 години наступної доби, крім надання послуг із харчування в готельному номері на замовлення клієнтів;

• діяльність продовольчих і непродовольчих ринків;

• відвідування навчальних закладів незалежно від форми власності її здобувачами, крім закладів дошкільної освіти та спеціальних закладів.

У цей період дозволять роботу закладів громадського харчування в аеропортах, торгівлю товарами, які відносяться до засобів гігієни, засобів зв’язку. Торговельна діяльність іншими групами товарів може відбуватися із здійсненням адресної доставки замовлень і робота перукарень та салонів краси за попереднім записом.

Також документом пропонується продовжити режим надзвичайної ситуації до 28 лютого 2021 року на всій території України у зв’язку з істотним погіршенням епідемічної ситуації. Також пропонується продовжити термін дії карантину до 28 лютого 2021 року.

На період карантину забороняється все, що було заборонено раніше. Однак пропонуються деякі нововведення:

• Забороняється проведення масових (культурних, зокрема концертів, спортивних, соціальних, рекламних тощо) заходів за участю понад 20 осіб (в разі проведення заходів із кількістю учасників до 20 осіб організатор забезпечує дотримання між учасниками фізичної дистанції не менше 1,5 метра), крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади і органів місцевого самоврядування.

• Забороняється діяльність культових споруд і приміщень, пристосованих під молитовні потреби, за умови їхньої наповненості більше 50% передбачених стаціонарних місць для сидіння; Можна проводити релігійні заходи на відкритому повітрі з дотриманням дистанції 1,5 метра;

• Забороняється прийом відвідувачів у кінотеатрах із наповненістю кінозалів або залів понад 50 місць (розміщення здійснюється з вільним місцем поруч, спереду і ззаду) в кожному окремому кінозалі або залі; Дозволений прийом відвідувачів у музеях, виставках, галереях із можливістю обмежити кількість відвідувачів у залі з розрахунку 1 людина на 10 кв. метрів.

• Забороняється проведення дискотек, розважальних закладів (нічних клубів), діяльність закладів громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо) з організацією дозвілля, зокрема проведення святкових заходів, банкетів, майстер-класів, публічних подій тощо;

• Забороняється проведення в навчальних закладах масових заходів (вистав, свят, концертів) за участю дітей із більш ніж однієї групи/класу і в присутності глядачів (відвідувачів).

Також забороняється робота ресторанів, кафе, барів після 23 і до 7 години, із забороною проведення розрахункових операцій після 22 годин, крім доставки замовлень і замовлень на виніс.

У період з 11 січня до 22 січня 2021 рекомендується організаціям незалежно від форми власності, встановити для працівників режим дистанційної (надомної) роботи.

Відповідний документ сьогодні розглядатиме Кабінет міністрів на засіданні.

 

Матеріали до теми


Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Ухвалена ініціатива Мінветеранів щодо спрощеної процедури подання та встановлення статусів особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих військовослужбовців ...
У Комітеті з питань соціальної політики відбулося обговорення стану адаптації трудового законодавства України до положень права ЄС
Повідомляємо, що 9 квітня 2024 року під головуванням заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту ...