...
Реєструйся

Матеріальна допомога на оздоровлення працівникам бібліотек під час воєнного стану


СИТУАЦІЯ

До Управління Держпраці звернулася пані Надія, ВПО із окупованого Маріуполя. Вона з червня минулого року влаштувалась на роботу до бібліотеки на Львівщині. За графіком наближається щорічна відпустка. Пані Надію цікавить питання, чи нараховується у період дії воєнного стану матеріальна допомога на оздоровлення працівникам бібліотек під час надання щорічної відпустки?

 

КОМЕНТАР

Так. Працівники бібліотек мають право на допомогу на оздоровлення при наданні щорічної відпустки у розмірі посадового окладу під час дії воєнного стану.

Відповідно до статті 30 Закону України від 27 січня 1995 року № 32/95-ВР «Про бібліотеки і бібліотечну справу» (далі — Закон № 32/95) працівники бібліотек мають право на допомогу на оздоровлення при наданні щорічної відпустки у розмірі посадового окладу, а також матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань та доплату за вислугу років у розмірах та порядку, що встановлюються Кабінетом Міністрів України.

Навчання для кадровиків — семінари, курси, тренінги, вебінари
Індивідуальні курси кадровиків з нуля: 0 (800) 219-977

Особливості трудових відносин працівників усіх підприємств, установ, організацій в Україні незалежно від форми власності, виду діяльності і галузевої належності, а також осіб, які працюють за трудовим договором з фізичними особами, у період дії воєнного стану визначаються Законом України від 15 березня 2022 року № 2136-IX «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану». Цей закон не передбачає скасування вимог статті 30 Закону № 32/95.

Журнали реєстрації — зручні реєстраційні форми для ведення кадрового діловодства
Замовити: 0 (800) 219-977

Отже, бібліотекарі мають право на допомогу на оздоровлення під час надання щорічної відпустки у розмірі посадового окладу під час дії воєнного стану.

Наталя Морозова, інспектор праці

Джерело: Управління Держпраці

Вебінар «Трудовий договір з нефіксованим робочим часом»

Матеріали до теми


Бронювання працівників: роз’яснення юриста
Попри те що захист держави — це конституційний обов’язок громадян України, законодавець передбачив для певної категорії громадян можливість не виконувати ...