...
Реєструйся

Мінфін пропонує зняти обмеження на оподаткування виплат роботодавця на навчання працівників


У пакеті змін до податкового законодавства запропоновано зняти обмеження, які стримують навчання талановитої молоді за рахунок залучення коштів роботодавців, спонсорів чи меценатів — інформує веб-сайт Мінфіну.

Мінфін пропонує звільнити від обкладення ПДФО суми, сплачені будь-якою юридичною або фізичною особою на користь вітчизняних вищих і професійно-технічних навчальних закладів за підготовку чи перепідготовку студента або працівника.

Окрім того, працюючі студенти або члени їх сім’ї, які сплачують за їхнє навчання, матимуть право зменшувати оподатковуваний дохід на суму фактичних витрат на навчання без обмежень.

Чинне законодавство передбачає пільгове оподаткування лише для суми в розмірі 1930 грн на місяць у 2016 році, сплаченої роботодавцем на користь начальних закладів за працівника підприємства або фізичної особи за умови, якщо вона уклала письмовий договір із зобов’язанням відпрацювати в такого роботодавця не менш ніж 3 роки після закінчення навчання.

Наразі також застосовуються обмеження щодо розміру суми сплаченої за навчання, на яку зменшується оподатковуваний дохід платника податку або членів його сім’ї першого ступеня споріднення (у 2016 році така сума не повинна перевищувати 1930 грн на місяць).

Джерело: www.interbuh.com.ua