...
Реєструйся

Мінімальна зарплата медиків: яким буде її розмір у 2023 році


Кабінет Міністрів України постановою від 13 січня 2023 року № 28 установив фінансові гарантії для медичних працівників на 2023 рік.

Яка зарплата передбачена для медиків?

  1. Для лікаря, фармацевта й фахівця з реабілітації — не менше ніж 20 000 гривень.
  2. Для медичної сестри / брата — не менше ніж 13 500 гривень.

Зауважимо, що це лише мінімальний рівень заробітної плати, гарантований державою медикам, які працюють повний робочий день.

Гарантії щодо виплати базової заробітної плати поширюватимуться на ті медичні заклади, які мають договори з НСЗУ за Програмою медичних гарантій, при цьому їхній фонд оплати праці з нарахуваннями за поточний місяць не має перевищувати 85 % грошового доходу, отриманого в поточному місяці, з урахуванням накопичених залишків.

Для лікарів «первинки» й медичних сестер, які працюють із ними, умовою для отримання вищезгаданої зарплати є мінімум 70 % від оптимальної кількості укладених декларацій із пацієнтами.

Зазначений рівень зарплати не є фіксованим. Керівник закладу охорони здоров’я може його підвищити шляхом установлення доплат і надбавок з урахуванням складності, відповідальності й умов виконуваної роботи, кваліфікації працівника, результатів його роботи.

Новинка! Встигніть зареєструватися на онлайн-інтенсив на тему «Робочий час, відпустки, звільнення: актуалізація у 2023 році». Передплатникам журналу «КАДРОВИК.UA» участь у вебінарі БЕЗКОШТОВНА.

Джерело: Міністерство охорони здоров’я України

Матеріали до теми


Комітет з питань організації державної влади рекомендує Раді прийняти за основу законопроєкт щодо забезпечення гідних умов оплати праці посадових осіб місцевого самоврядування
Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування розглянув проєкт Закону про внесення змін до Закону ...
Вийшов спецвипуск від журналу «КАДРОВИК.UA» № 1, 2024 «Прийняття працівників на роботу»
Вже доступне актуальне й унікальне тематичне видання від експертів журналу «КАДРОВИК.UA» — спецвипуск «Прийняття працівників на роботу». Цей спецвипуск зробить ...
Профспілки звернулися до Уряду щодо підвищення заробітної плати бюджетникам
За ініціативою профспілок працівників освіти, охорони здоров’я, соціальної сфери Федерація профспілки України у свою чергу звернулася до Кабінету Міністрів України ...