...
Реєструйся

Міністерство охорони здоров’я України розширить перелік професій для обов’язкової вакцинації


Міністерство охорони здоров’я України планує ще двічі розширювати перелік підприємств, установ та організацій, працівники яких підлягають обов’язковій вакцинації проти COVID-19. Про це сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко в інтерв’ю » Радіо Свобода».

«МОЗ на виконання закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» визначило перелік професій, для яких вакцинація обов’язкова. Ми будемо розширювати цей перелік. І вже зараз запустили зміни, які говорять про те, що до переліку обов’язкових внесуться професії працівників державних установ, організацій, підприємств критично важливих сфер для економіки нашої країни, а також соціальні працівники і поштарі», — заявив міністр.

Наступна хвиля, за його словами, — це розгляд питання про включення до цього переліку органів місцевого самоврядування, комунальних підприємств і комунальних установ.

Ляшко зауважив, що зараз перший документ вже зареєстрований, а щодо другого зроблені зміни, треба пройти погодження з іншими центральними органами виконавчої влади.

«Я думаю, тиждень — 10 днів, і документ повинен бути. Це максимум. Має бути, знову ж таки, зареєстрований у Мін’юсті та опублікований в офіційному віснику», — сказав він.

Міністр нагадав, що коли мова йде про вчителів, то їх буде відсторонено від роботи, якщо вони не будуть вакциновані.

«У наказі, який прописано, стоїть зірочка і говориться про обов’язковість вакцинації, окрім обґрунтованих медичних протипоказів, коли не можна за станом здоров’я. Але, повірте, це невеликий відсоток людей — це 3–4% всього. Це сформовано, можливо, такий міф про те, що багатьом людям не можна вакцинуватися», — підкреслив він.

Джерело: за матеріалами «УКРІНФОРМ»

Матеріали до теми


Чи виплатить ПФУ допомогу на поховання у разі загибелі мобілізованого
Посадовці ПФУ у своєму листі від 21 березня 2024 року № 2800-030401-8/17515 надали роз’яснення щодо допомоги на поховання від ПФУ ...
Штраф за неправильно оформлену «лікарняні» у зв’язку з вагітністю та пологами: що треба знати
Згідно зі статтею 23 Закону України від 23 вересня 1999 року № 1105-XIV «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», підставою для ...
Коли слід припинити виплату середнього заробітку мобілізованому працівникові після загибелі, якщо така виплата зберігалася після 19.07.2022 р.
Відповідно до статті 119 Кодексу законів про працю України (в редакції, що діяла до 19.07.2022; далі — КЗпП) за працівниками, ...