...
Реєструйся

Міністр економіки розповів про закриття бізнесу восени через другу хвилю коронавірусу


Уряд України надає перевагу точковому реагуванню на спалахи епідемії. У разі другої хвилі COVID-19 повного закриття бізнесу не планується. Про це повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко, інформує РБК-Україна.

«Я не бачу активних ризиків у тому, що ми восени приймемо якесь рішення, яке може закрити бізнес. Якщо будуть спалахи — будемо закривати точково», — сказав міністр. За його словами, зараз не можна сказати, що восени буде новий спалах і уряд буде закривати бізнес, щоб люди не працювали. Крім того, багато людей вже навчилися дистанційно працювати.

«Наш меседж: є спалах, ми на нього реагуємо, але зважено і з певними прорахунками наперед», — додав міністр.

Петрашко розповів, що система карантинних обмежень працює і зараз. «Є речі, з якими доводиться в ручному режимі боротися, такі, наприклад, як рішення про закриття нічних клубів, яке стосується в основному літніх періодів. Але загалом бізнес дисциплінувався, дотримується карантинних обмежень, ми це бачимо. Порушення є, для цього працює і Нацполіція, і Держспоживслужба, і Держпраці частково», — сказав Петрашко.