...
Реєструйся

Міністр соцполітики розраховує на ухвалення нового Трудового кодексу не пізніше початку 2016 року


Міністр соціальної політики Павло Розенко розраховує на прийняття Верховною Радою нового Трудового кодексу не пізніше початку 2016 року. Про це він сказав наприкінці листопада на брифінгу, повідомляє УНІАН.

“Я думаю, що спільно комітет Верховної Ради, Кабінет Міністрів, міжнародні експерти зроблять все для того, щоб цей законопроект, якщо не до, то відразу після Нового року, був винесений на друге читання і був схвалений в цілому”, – сказав Розенко на брифінгу.

За словами міністра, прийняти новий кодекс потрібно якомога швидше, оскільки його імплементація займе мінімум півроку. Час необхідний для того, щоб всі кадрові служби та працівники пристосувалися до нових правил.

“Навіть якщо цей законопроект буде швидко прийнятий, все одно він набуде чинності не раніше, ніж через півроку”, – пояснив чиновник.

Відповідаючи на питання про міжнародну експертизу документа, Розенко зазначив, що в комітеті парламенту, який займається підготовкою законопроекту до другого читання, створена спеціальна робоча група. До цієї групи входять не тільки депутати та представники інших органів державної влади, а й представники профспілок, роботодавців і два експерта Міжнародної організації праці, які дадуть свої рекомендації та висновки.