...
Реєструйся

Міноборони про надання інформації роботодавцю про проходження військової служби працівниками


Міноборони в листі від 20.11.2015 р N 116/2/2/21362 роз’яснило деякі питання щодо надання інформації роботодавцю про проходження військової служби працівниками.

Міністерство повідомило, що законодавством України не передбачено надання інформації про загибель, перебування в полоні, таких, які вважаються зниклими безвісти, військовослужбовців ЗСУ роботодавцю. Винятком є повідомлення рідних і близьких військовослужбовців.

Відповідно до п. 2 ст. 39 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” повідомлення про призов громадян України на строкову військову службу, призов на військову службу з мобілізації районними військовими комісаріатами роботодавцю надсилається у десятиденний термін. Інших довідок, зокрема інформування роботодавця про звільнення військовослужбовця з військової служби, чинним законодавством України не передбачено.

Після демобілізації та постановки на військовий облік військовозобов’язаних районними військовими комісаріатами у військовому квитку проставляються відповідні відмітки. У разі необхідності військовозобов’язаному надається довідка про проходження військової служби встановленого зразка.