...
Реєструйся

Міноборони вирішило з жовтня підвищити виплати військовим


Для виплати грошового забезпечення в другому півріччі 2018 року потрібен додатковий фінансовий ресурс у сумі 4,5 млрд.

Міноборони прийняло рішення про підвищення грошового забезпечення військових з 1 жовтня 2018 року і звернулося до уряду з метою збільшити фінансування з бюджету в сумі 4,5 млрд грн.

Відповідний лист за підписом глави Міноборони був направлений прем’єр-міністру Володимиру Гройсману, повідомляється на сайті Ukrmilitary. «На початку 2016 року мінімальне грошове забезпечення військових становило 7 тис. грн. У той час це була достатньо значна сума, на яку припадало близько п’яти розмірів мінімальної заробітної плати і майже 1,6 розміру середньої зарплати по країні.

Підвищення соцстандартів з 1 січня 2017 року призвело до погіршення матеріального становища військовослужбовців, що спровокувало відтік військовослужбовців», – йдеться в повідомленні. Грошове забезпечення військовослужбовців першого року служби становить 7,5 тис. грн при середній зарплаті по країні 8,7 тис. грн. Зазначається, що на цей час опрацьовується питання про збільшення з 1 жовтня 2018 року мінімального грошового забезпечення рядовому складу – до 9 тис. грн., офіцерському складу – до 15,3 тис. грн. 

«Для виплати грошового забезпечення в другому півріччі 2018 року потрібен додатковий фінансовий ресурс у сумі 4,5 млрд, що необхідно врахувати під час доопрацювання показників витрат держбюджету на 2018 рік», – зазначили в ЗСУ.

Також у ЗСУ заявили, що недостатній рівень грошового забезпечення є основною причиною звільнення військових після закінчення контракту. «Із січня до червня звільнилося 11 тис. офіцерів і контрактників, які мали військовий досвід, ще 18 тис. мають звільнитися до кінця 2018 року», – йдеться у повідомленні.

Джерело: buhgalter.com.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Про підвищення розміру мінімальної заробітної плати
Мінімальна заробітна плата – це встановлений законом мінімальний розмір оплати праці за виконану працівником місячну (годинну) норму праці. Мінімальна заробітна ...