...
Реєструйся

Міносвіти дозволить юридичним і фізичним особам перевіряти справжність документів про вищу освіту


Розроблено порядок надання доступу до Реєстру документів про вищу освіту

Міносвіти розробило проект наказу щодо доступу до інформації проо документи про вищу освіту.

Так, пропонується встановити механізм надання доступу фізичним та юридичним особам до Реєстру документів про вищу освіту Єдиної державної електронної бази з питань освіти з метою перевірки достовірності документів про вищу освіту.

Згідно з проектом, доступ до інформації, що міститься в Реєстрі, є безкоштовним і вільним. Інформація про справжність виданого документа про вищу освіту надається на підставі запиту в електронному вигляді у формі інформації, яка відображається у вигляді інтернет-сторінки на веб-сайті Реєстру, або ж витягу з Реєстру у вигляді файлу, який направляється на адресу електронної пошти заявника.

Крім того, розроблено порядок замовлення на створення інформації, що відтворюється в документах про вищу освіту, та обліку документів про вищу освіту в Єдиній державній електронній базі з питань освіти.

Документ пропонує встановити загальний механізм замовлення на створення інформації, яка відтворюється в документах про вищу освіту державногозразка по акредитованій освітній програмі, й у власних документах про вищу освіту, виданих вищими навчальними закладами по неакредітованній освітній програмі, а також обліку документів про вищу освіту та додатків до них.

За матеріалами Юрліги