...
Реєструйся

Мінсоцполітики запропонувало пакет антикризових заходів з прискорення погашення боргів із зарплати


Мінсоцполітики запропонувало пакет антикризових заходів щодо прискорення погашення боргів із заробітної плати до кінця поточного року. Пакет передбачає затвердження Урядом окремого розпорядження, який передбачає низку заходів щодо підвищення платіжної дисципліни на підприємствах усіх форм власності, виявлення та усунення причин несвоєчасної виплати заробітної плати, а також посилення контролю за своєчасною виплатою заробітної плати. Про це сказала Міністр соціальної політики України Наталія Королевська під час наради з питань заборгованості із зарплат.

Міністерство очікує від центральних та місцевих органів влади максимально об’єктивну інформацію по заборгованості. Наталія Королевська звернулася до кожного учасника наради і пояснила, що ті, хто подають викривлену інформацію, формують приховану заборгованість, по суті блокують можливість вчасно зреагувати на проблему.

Міністр соцполітики також закликала учасників наради з максимальною відповідальністю підійти до погашення боргів із заробітної плати. Вона наголосила на тому, що кожний керівник, кожна посадова особа повинна зробити все для захисту трудових прав людей.

9 жовтня Уряд вже виділив місцевим бюджетам 2,1 млрд. грн. для своєчасної виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ, які фінансуються за рахунок коштів місцевих бюджетів. Також підготовлено пропозиції щодо створення гарантійної установи, яка дозволить вирішити питання боргів підприємств-банкрутів.

За інформацією Мінсоцполітики