...
Реєструйся

МІН’ЮСТ МАЄ ПЛАН З ЛЕГАЛІЗАЦІЇ ЗАРПЛАТИ АЛІМЕНТНИКІВ


Перший з підписаних меморандумів, забезпечить обмін з Державною службою зайнятості інформацією щодо вакантних посад по всій Україні.

Міністр юстиції Павло Петренко повідомив, що нині понад 108 тисяч боржників не мають ні роботи, ні житла, ні майна.

«Ми пропонуватимемо боржникам добровільно працевлаштуватися на роботу. Якщо вони не захочуть самостійно працювати й отримувати дохід, щоб виконувати свій обов’язок перед дітьми, ми направлятимемо їх на роботу через інструмент суспільно корисних робіт», – зазначив Міністр юстиції.

Другий меморандум, який Мін’юст підписав Державною службою України з питань праці підходить до вирішення цієї проблеми з іншого боку.

«За минулий рік ми отримали близько 10 тисяч скарг від батьків, які проживають з дітьми про те, що боржники працюють неофіційно й отримують зарплату в конвертах. Вони таким чином не лише ухиляються від обов’язку сплачувати аліменти, а й не платять податки, що також є порушення українського законодавства», – повідомив Павло Петренко.

Підписаний меморандум передбачає, що Міністерство юстиції надаватиме інформацію про факти незаконного отримання коштів від роботодавців органам Держслужби з питань праці.

«Інспектори держапраці приходитимуть з інспекційними перевірками на такі підприємства. Ми плануємо вирішити дві проблеми. Перша – легалізувати зарплати аліментників і змусити останніх заплатити власним дітям. Друга – навести лад на підприємствах, які через такі сірі схеми порушують українське законодавство і не платять податки, відбираючи право дітей на отримання аліментів», – підкреслив очільник Мін’юсту.

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Про підвищення розміру мінімальної заробітної плати
Мінімальна заробітна плата – це встановлений законом мінімальний розмір оплати праці за виконану працівником місячну (годинну) норму праці. Мінімальна заробітна ...
Трудові й соціальні гарантії для вагітних жінок і працівників із дітьми: нагадування для роботодавця
На прохання вагітної жінки, жінки, яка має дитину до 14 років, дитину з інвалідністю або доглядає за хворим членом сім’ї, ...
Щодо обчислення середньої заробітної плати для виплати компенсації за невикористані відпустки: роз’яснення Мінекономіки
Обчислення середньої заробітної плати працівникам проводиться відповідно до норм Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від ...