...
Реєструйся

МОЗ пропонуватиме ввести повний локдаун на початку січня


Міністерство охорони здоров’я пропонуватиме уряду запровадити жорсткий карантин із початку січня терміном на три тижні. 
Зважаючи на нинішні епідеміологічні показники, МОЗ не вважає за необхідне вводити повний локдаун до кінця грудня. Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час щоденного брифінгу.
«Спираючись на медичні і протиепідемічні показники, ми пропонуємо плановий жорсткий карантин із максимальними обмеженнями, починаючи з перших чисел січня. Вважаємо, що тривалість такого карантину для досягнення максимального ефекту повинна бути протягом трьох тижнів», — зазначив очільник МОЗ. 
За словами Максима Степанова, наразі медична система країни витримує навантаження. Проте, наприкінці січня очікується значне його збільшення, оскільки до коронавірусної хвороби додасться зростання захворюваності на грип. Важливо до цього часу підготувати систему і підійти з мінімально можливими показниками щодо захворюваності на COVID-19 і заповненості ліжок.
Міністр також підкреслив, що, згідно з медичними і епідеміологічними показниками, запроваджені в країні карантинні заходи, зокрема карантин «вихідного дня», мають свій ефект. Однак, через те, що обмеження дотримувались не повністю, досягти максимальних результатів не вдалось.
«Карантин «вихідного дня» вводився з метою збити хвилю ураганного розповсюдження коронавірусної хвороби. Максимальний ефект, який ми від нього очікували, — це зниження кількості нових випадків на 20%. Так, ймовірно, ми не досягли максимального показника. Але ефект зупинки динаміки зростання ми отримали, незважаючи на те, що дотримувались карантинних обмежень і правил на вихідні не повністю”, — зауважив Максим Степанов.
Очільник МОЗ додав, що цього тижня завдяки карантину «вихідного дня» фіксується менше нових випадків захворювання на COVID-19, порівнюючи з минулим тижнем. Наприклад, станом на сьогодні кількість виявлених хворих на 1 тисячу осіб менша.
Нагадаємо, карантин «вихідного дня» був запроваджений урядом з 14 по 30 листопада.

Матеріали до теми


Чи можуть платники єдиного внеску подати контролюючому органу на погодження довідку-розрахунок на виплату зарплати в електронній формі?
Пунктом 4 Порядку прийняття надавачами платіжних послуг на виконання платіжних інструкцій на виплату заробітної плати, затвердженого наказом Міністерства фінансів України ...