...
Реєструйся

МОЗ відновлює атестацію лікарів, провізорів та медсестер у 2021 році


З 2021 року з дотриманням протиепідемічних заходів на період дії карантину проводяться атестації на визначення знань та практичних навичок з присвоєнням (підтвердженням):

— звання «лікар-спеціаліст», а також присвоєння (підтвердження) кваліфікаційної категорії лікарів;

— фаху «провізор-спеціаліст», а також присвоєння (підтвердження) кваліфікаційної категорії провізорів та фармацевтів;

— кваліфікаційної категорії молодших спеціалістів з медичною освітою;

— звання «спеціаліст», а також присвоєння (підтвердження) кваліфікаційної категорії професіоналів з вищою немедичною освітою, які працюють у сфері охорони здоров’я.

Якщо строк дії посвідчень про кваліфікаційну категорію та сертифікатів медичних працівників сплив у період дії карантину та був подовжений на один рік, то вони мають право атестуватися до закінчення строку дії цього подовження.

Відповідні норми містить наказ МОЗ «Про затвердження Змін до деяких наказів Міністерства охорони здоров’я України» від 19 січня 2021 року  № 74 (далі — Наказ № 74 ), який набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Графіки засідань атестаційних комісій для розгляду документів, які були подані на чергову атестацію, але не були розглянуті у зв’язку з карантином, будуть затверджені та опубліковані на офіційному вебсайті закладу, при якому створено комісію, в одноденний термін з дати набрання чинності цим наказом. Перше засідання атестаційних комісій проведуть не пізніше ніж через 10 днів з дати набрання чинності цим наказом.

Також встановлено, що особисте освітнє портфоліо за відповідний річний період лікар подає для щорічної перевірки до відділу кадрів за місцем роботи до 1 березня. У 2021 році строк подання особистого освітнього портфоліо подовжується на місяць з дати набрання чинності цим наказом.