...
Реєструйся

МВФ рекомендує відтермінувати накопичувальну пенсійну систему в Україні


Міжнародний валютний фонд (МВФ) вважає передчасним введення другого рівня пенсійної системи в Україні, заявив голова місії МВФ в Україні Рон ван Роден. За його словами, запровадження накопичувальної пенсійної системи (другий рівень) в доповнення до чинної системи, не матиме особливого сенсу без попереднього виправлення недоліків діючої системи.

Як зазначив пан Роден, введення накопичувальної системи було б передчасним, враховуючи нинішній рівень розвитку фінансових ринків та нормативно-правову базу в Україні. Він переконаний, що Україна насамперед повинна знайти спосіб зменшити приплив нових пенсіонерів в пенсійну систему і збільшити надходження до Пенсійного фонду. Як відомо, раніше в МВФ заявили, що Україна не може дозволити собі зволікати із всеосяжною пенсійною реформою, зокрема шляхом підвищення ефективного пенсійного віку.

Нагадаємо, 1 травня відбудеться підвищення прожиткового мінімуму та мінімального розміру пенсій. У Державному бюджеті України на 2017 рік зафіксоване підвищення прожиткового мінімуму і мінімального розміру пенсій двічі протягом року — від 1 травня 2017 року і від 1 грудня 2017 року. Прожитковий мінімум для непрацездатних осіб (мінімальна пенсія) від 1 травня становитиме 1312 гривень, а від 1 грудня — 1373 гривень.

Джерело: редакція журналу «Довідник кадровика»