...
Реєструйся

Милованов підтримав скасування трудових книжок


Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов схвалює скасування трудових книжок і застарілих радянських норм в Україні. Про це Милованов повідомив в Facebook.

«Про (трудові) книжки. Я взагалі не розумію, навіщо ці книжки. В інших країнах я їх не бачив. Але питання більш широке — що робити з діючими регуляторними обмеженнями і застарілими радянськими нормами. У 21 столітті, під час масштабної цифровізації, все можна вирішити через створення простого електронного реєстру», — написав Милованов.

Він зазначив, що замість книжок можна внести посаду працівника до реєстру, оскільки вся інформація про трудову діяльність ще з 2000 року — в єдиній базі даних.

«Якщо трудовий стаж розпочався після 2000 року, то зберігати трудову взагалі не потрібно, оскільки ця інформація вже міститься в базі. А до 2000 — ок, можливо, потрібна буде інформація з книжки при внесенні до реєстру. Що ще потрібно скасувати і замінити реєстром або просто забути як далеке минуле?» — зазначив Милованов.