...
Реєструйся

На Харківщині триває інформаційно-роз’яснювальна робота щодо легалізації праці


 

Фахівцями Головного управління Держпраці у Харківській області продовжується проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи для працівників та роботодавців міста Харкова та Харківської області щодо переваг легального працевлаштування.

Так, 2 липня 2021 року роз’яснювальні заходи було проведено в ТРЦ NIKOLSKY. Фахівцями Головного Управління було зазначено, що працівники, які не мають належним чином оформлених трудових відносин, позбавляються права на гідні умови праці, захист своїх інтересів у сфері праці, гарантій у соціальному захисті. Незадекларована праця дає роботодавцям необмежені можливості тиску на працівників та примушення їх до роботи на умовах роботодавця.

Роботодавцям наголошено, що відповідно до статті 265 Кодексу законів про працю України розмір санкції за порушення законодавства про працю (незадекларований працівник, факт підміни трудового договору цивільно-правовим/договором про стажування, виплати заробітної плати в конверті, виплати винагороди працівнику без нарахування/сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків, фактичного використання праці працівника повний день, при оформленні його на неповний робочий день) становить 10 мінімальних заробітних плат, що у 2021 році становить 60 000 грн.

Джерело: за матеріалами Головного управління Держпраці у Харківській області