...
Реєструйся

На які соціальні послуги зріс попит: результати дослідження


Результати дослідження соціальної роботи в територіальних громадах до та під час воєнного стану показали, що в 2–4 рази зріс попит на такі послуги:

  • надання гуманітарної і натуральної допомоги;
  • надання соціальної допомоги вдома;
  • надання соціального супроводу після запровадження воєнного стану.

Окрім цього, значно зросла кількість наданих інформаційних та консультаційних послуг, зокрема психологічної допомоги, переважно завдяки обслуговуванню внутрішньо переміщених осіб.

Водночас майже зник попит на такі послуги:

  • супровід під час інклюзивного навчання;
  • соціальна профілактика;
  • медіація;
  • соціальна адаптація.

Дослідження показало, що кількість людей, яким надаються базові соціальні послуги в громадах, більше залежить не від кількості мешканців, а від географічного розташування громади, соціальної мобільності населення та активності органів соціального захисту.

Зазначимо, що дослідження соціальної роботи в територіальних громадах до та під час воєнного стану проводилося за підтримки Світового банку агентством стратегічних рішень ShiStrategies у два етапи. Перший етап відбувався в січні-лютому 2022 року станом на січень 2022 року, а другий — у травні-червні 2022 року.

У ньому взяли участь 948 малих, середніх та великих територіальних громад із 24 регіонів України. Під час другого етапу дослідження були опитані громади, де проводилися бойові дії, які були окуповані, та громади, які перебували у відносно безпечних місцях.

Джерело: Міністерство соціальної політики України

ТОП-50 відповідей на запитання кадровиків у воєнний час

Матеріали до теми


ТЦК почали виклик громадян, які досягли 25-річного віку, для уточнення даних
Президентом України підписано Закон України від 30 травня 2023 року № 3127-IX «Про внесення змін до Закону України «Про військовий ...
Що чекає на військових та військовозобов’язаних, які мають статус обмежено придатних
Підписаний Президентом Закон України № 3621-IX, який, зокрема, передбачає скасування статусу «обмежено придатний», був опублікований 4 квітня, а набуває чинності ...
Актуальні питання обліку ВПО в центрі зайнятості під час воєнного стану
Питання оформлення на облік у центрі зайнятості не втрачають своєї актуальності, тим паче в період дії воєнного стану, коли люди ...