...
Реєструйся

Набрав чинності Закон про службу у військовому резерві


21 березня набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо служби у військовому резерві» № 1127-VII, прийнятий Верховною Радою 17 березня 2014 року.

Законом урегульований порядок проходження служби у військовому резерві Збройних Сил України та інших військових формувань.

Відповідно до Закону, громадяни (крім тих, які проходять службу у військовому резерві) зобов’язані з’явитися до військових частин або на збірні пункти військових комісаріатів у строки, зазначені в отриманих ними документах (мобілізаційних розпорядженнях).

Особливості проходження служби у військовому резерві, в тому числі виконання резервістами обов’язків служби у військовому резерві, визначаються Законом «Про Збройні Сили України» та відповідними положеннями про проходження громадянами України служби у військовому резерві.

Загальний строк виконання обов’язків служби у військовому резерві не може перевищувати трьох місяців на рік, якщо інше не визначено законом.

Резервісти не належать до зайнятого населення в Україні і мають право відповідно до законодавства про зайнятість населення бути визнаними безробітними та зареєстрованими у державній службі зайнятості як такі, що шукають роботу, готові та здатні приступити до підходящої роботи.

Громадяни України (крім тих, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації) в добровільному порядку можуть бути прийняті на службу у військовому резерві Збройних Сил України та інших військових формувань.

 

Дії кадрової служби у разі призову працівника на військову службу під час мобілізації

 

На численні запити кадровиків!
«Гаряча» тема у форматі Клубу кадровиків
26 березня, м. Київ

ПОКРОКОВІ ДІЇ КАДРОВИКА В УМОВАХ ЧАСТКОВОЇ МОБІЛІЗАЦІЇ:
що повинна робити кадрова служба

Навчання проводить один із експертів журналу «Довідник кадровика»,
представник Генерального штабу Збройних сил України
Отримайте відповіді на всі запитання! Працюйте впевнено!

Вартість участі: 399 грн.
Кількість учасників у групі обмежена!

Для участі зареєструйтеся: (044) 568-5138, 507-2227 (28), департамент семінарів