...
Реєструйся

Наглядова рада: добираємо назви посад для штатного розпису


Чи можна у штатному розписі передбачити посади для наглядової ради, наприклад голова наглядової ради, секретар та член ради чи ні? І одразу у штатному розписі передбачити для них оклад?

Перш за все зауважимо, що у ч. 3 ст. 65 Господарського кодексу України зазначається, що для керівництва господарською діяльністю підприємства власник (власники) безпосередньо або через уповноважені органи чи наглядова рада такого підприємства (у разі її утворення) призначає (обирає) керівника підприємства, який є підзвітним власнику, його уповноваженому органу чи наглядовій раді. Керівник підприємства, головний бухгалтер, члени наглядової ради (у разі її утворення), виконавчого органу та інших органів управління підприємства відповідно до статуту є посадовими особами цього підприємства.

Крім того, голова та члени наглядової ради акціонерного товариства відповідно до п. 15 ст. 2 Закону України «Про акціонерні товариства» від 17.09.2008 № 514-VI вважаються посадовими особами органів акціонерного товариства. При цьому згідно з:

Детальніше

Також із статті ви дізнаєтеся:

• хто ухвалює рішення про створення наглядової ради;
• коди та назви посад для наглядової ради.

Ви завжди маєте можливість поставити запитання нашим експертам через сервіс «ОНЛАЙН ЗВ’ЯЗОК».

«КАДРОВИК-онлайн» — це мінімум академізму і максимум практики.

Придбати доступ Гостьовий доступ