...
Реєструйся

Накопичувальну пенсійну систему запровадять з 2019 року


Наступним етапом пенсійної реформи має стати запровадження з 1 січня 2019 року накопичувальної пенсійної системи. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

«Наведення порядку і відновлення справедливості у солідарній пенсійній системі — це лише початок пенсійної реформи. Ми вже чітко сказали, і Верховна Рада України це підтримала, що наступним етапом пенсійної реформи має стати запровадження з 1 січня 2019 року накопичувальної пенсійної системи», — сказав він.

«Так, перехідний період, який має пройти в 2018 році і завершитися 1 січня 2019 року стартом накопичувальної пенсійної системи і запуском недержавного пенсійного страхування, — це величезний виклик для нас і величезна відповідальність. І це — завдання номер один і для Міністерства соціальної політики, і для Уряду в цілому», — зазначив Віце-прем’єр-міністр.

Павло Розенко також зауважив, що осучаснення пенсій з 1 жовтня 2017 року стало можливим, насамперед, завдяки зростанню доходів бюджету Пенсійного фонду України внаслідок підвищення розміру мінімальної заробітної плати.

«Щоб навести справедливість у пенсійній системі і хоча б частково провести осучаснення пенсій, нам потрібно було в цьому році близько 20 млрд грн. Ми не могли б здійснити це осучаснення, якби протягом року завдяки підвищенню розміру мінімальної зарплати з 1 січня 2017 року додатково не акумулювали б ці кошти», — підсумував він.

Джерело: www.ukrainepravo.com

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Особа, якій не вистачає до страхового стажу декількох місяців, може його «докупити»
Особа, якій не вистачає до страхового стажу декількох місяців, може укласти договір про добровільну участь, яким передбачена одноразова сплата єдиного ...