...
Реєструйся

Навчання працівників дорожнього перевезення небезпечних вантажів: нові вимоги


Міністерство внутрішніх справ України наказом від 21 липня 2022 року № 449 затвердило:

  • Вимоги до центрів спеціального навчання водіїв транспортних засобів, що перевозять небезпечні вантажі, та уповноважених з питань безпеки перевезень небезпечних вантажів автомобільними дорогами.
  • Порядок складання іспитів, оформлення та видачі свідоцтв ДОПНВ про підготовку водіїв транспортних засобів, що перевозять небезпечні вантажі, свідоцтв про підготовку уповноважених з питань безпеки перевезень небезпечних вантажів автомобільними дорогами.

Цей наказ набирає чинності з 1 січня 2023 року, але не раніше від дня його офіційного опублікування.

Документом визначено вимоги до матеріально-технічної бази центру спеціального навчання, зокрема до площі навчальних приміщень (не менше ніж 2,4 кв. м на одного слухача) та їхнього оснащення технічними засобами. Також визначено вимоги до навчально-методичної бази, до викладачів й організації спеціального навчання.

Для визначення центру спеціального навчання керівник центру подає до ГСЦ МВС заяву про намір проведення спеціального навчання та документи, визначені в цих Вимогах.

Приймання іспитів у водіїв й уповноважених проводитимуть працівники регіональних сервісних центрів Головного сервісного центру МВС. Тривалість іспиту з курсу підготовки уповноважених становить 150 хвилин. Екзаменаційний білет для складання іспиту містить теоретичне й практичне завдання.

Теоретичне завдання складається з 40 тестових питань, а практичне — з 10. Під час складання іспиту для виконання теоретичного й практичного завдання особам дозволено користуватися ДОПНВ і додатками A, B до неї та Правилами дорожнього перевезення небезпечних вантажів.

Строк дії свідоцтва ДОПНВ про підготовку водія становить 5 років із дати складання водієм іспиту за базовим та/або спеціалізованими курсами підготовки.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН Бізнес

Вебінар «Відпустки та робочий час працівників різних категорій підприємств»

Матеріали до теми


Вийшов спецвипуск від журналу «КАДРОВИК.UA» № 1, 2024 «Прийняття працівників на роботу»
Вже доступне актуальне й унікальне тематичне видання від експертів журналу «КАДРОВИК.UA» — спецвипуск «Прийняття працівників на роботу». Цей спецвипуск зробить ...
Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Ухвалена ініціатива Мінветеранів щодо спрощеної процедури подання та встановлення статусів особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих військовослужбовців ...
У Комітеті з питань соціальної політики відбулося обговорення стану адаптації трудового законодавства України до положень права ЄС
Повідомляємо, що 9 квітня 2024 року під головуванням заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту ...