...
Реєструйся

Незадекларовані працівники ціною в мільйон гривень


В Управлінні Держпраці у Чернівецькій області винесено постанову про накладення фінансової санкції на одного із роботодавців сільськогосподарської галузі регіону за використання масової нелегальної зайнятості.

Оскільки суб’єкт господарювання допустив до виконання роботи без укладання трудових договорів 17 працівників, то сума штрафу становить один мільйон двадцять тисяч гривень.

Нагадаємо, що неоформлені трудові відносини інспектори праці виявили у садах фермерського господарства у Дністровському районі.

Суб’єкт господарювання надав громадянам можливість працювати у порушення окремих норм чинного Кодексу законів про працю  України, а саме статті 21 «Трудовий договір» та статті 24 «Укладення трудового договору», а також у порушення норм постанови Кабінету Міністрів України від 17 червня 2015 року за  № 413 «Про порядок повідомлення Державній податковій службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу».

Таким чином, роботодавець допустив до роботи найманий персонал без укладення трудових договорів та без повідомлення  органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Слід додати, що у разі добровільної сплати роботодавцем половини штрафної санкції, тобто 510 тисяч гривень упродовж запропонованого законодавчою нормою терміну, постанова вважатиметься виконаною.

Джерело: https://cv.dsp.gov.ua

Матеріали до теми


Як оформлюють укладення трудового договору в разі спрощеного режиму регулювання трудових відносин?
Регулювання трудових відносин працівників і роботодавців, на яких поширюється спрощений режим, здійснюється трудовим договором. У трудовому договорі зазначається інформація про ...
Дискримінація на роботі: виклики для літніх і молодих працівників та їх правовий захист
Дискримінація за віком на ринку праці набула такого поширення, що за масштабами наближається до гендерної нерівності. Літні працівники часто постають ...