...
Реєструйся

Нових фахівців Держприкордонслужби будуть набирати за принципом Національної поліції


Державна прикордонна служба України прийняла рішення про запровадження експерименту на кшталт того, який був проведений при формуванні нової української національної поліції

Про це Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив у четвер, 20 серпня, під час ознайомлення зі Стратегією реформування прикордонного відомства в аеропорту «Бориспіль».

«У низці аеропортів України як перший етап ми проводимо тренінги і наймаємо нових фахівців Державної прикордонної служби, в новій формі, з новою заробітною платою, але які будуть потребувати інших знань, іншого навчання, інших тренінгів і, саме основне, – це іншого ставлення до громадян країни», — зазначив Арсеній Яценюк.

Прем’єр-міністру було презентовано етапи реформування органів та підрозділів Держприкордонслужби в рамках проекту, а також зразки нової форми одягу прикордонників.

Реалізація представленого проекту, який проходить під гаслом: «Служити, захищати, допомагати» дозволить подолати корупційну складову серед персоналу та підвищити рівень довіри суспільства до Держприкордонслужби.

Для початку проект запроваджується у двох аеропортах: «Жуляни» та «Гостомель». «І треба шукати кошти на Бориспіль, тому що це зараз самий основний хаб, де найбільша кількість пасажирів переміщується», – наголосив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк висловив сподівання, що «далі ця система буде продовжуватися в цілому по всій Україні».

Урядовий портал