...
Реєструйся

Новий порядок офіційної публікації законів


Народні депутати підтримали новий порядок щодо забезпечення офіційної публікації законів України та інших нормативно-правових актів

Відповідний Законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення офіційного опублікування законів України та інших нормативно-правових актів» (реєстр. № 6518) прийнятий на засіданні Верховної Ради 2 жовтня 2018 року.

Відповідно до змін доведення до відома населення законів України та інших нормативно-правових актів здійснюється шляхом:

  • 1) офіційного опублікування відповідно до закону державними друкованими засобами масової інформації та офіційними друкованими виданнями (офіційними виданнями);
  • 2) висвітлення аудіовізуальними засобами масової інформації;
  • 3) оприлюднення на офіційних веб-сайтах органів державної влади та органів місцевого самоврядування;
  • 4) в інший спосіб, визначений законом.

Зміни передбачені в зв’язку з роздержавленням газет «Голос України» і «Урядовий кур’єр» без права їх перетворення в офіційні друковані видання. Тому і пропонується не поширювати дію Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» від 24 грудня 2015 року № 917-VIII на ці газети. Також передбачено, що публікація законів та інших актів Верховної Ради України в газеті «Голос України» і далі буде вважатися офіційним оприлюдненням (опублікуванням), а офіційне опублікування постанови Кабінету Міністрів буде здійснюватися в газеті «Урядовий кур’єр».

Крім того, передбачено, що при виявленні невідповідності опублікованого закону робляться поправки в офіційній електронній версії тексту акта в базі даних «Законодавство України» на офіційному веб-сайті Верховної Ради України.

Крім офіційного опублікування, закони, постанови та інші нормативно-правові акти Верховної Ради також доводяться до відома населення шляхом їх оприлюднення на офіційному веб-сайті Верховної Ради.

Джерело: rada.gov.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації