...
Реєструйся

Об’єднана звітність із ПДФО та ЄСВ вперше подається за І квартал 2021 року


Починаючи із звітного періоду за І квартал 2021 року платники податків подаватимуть об’єднану форму із податку на доходи фізичних осіб (далі — ПДФО), військового збору та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування  (далі — ЄСВ).

Наказом Міністерства фінансів України «про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 113 січня 2015 року № 4» від 15 грудня 2020 року № 773 у новій редакції викладено податковий розрахунок за формою № 1ДФ, який фактично поглинув таблиці Звіту з ЄСВ. Наказ набуває чинності з 01 січня 2021 року, але не раніше дня його офіційного опублікування.

Оновлена форма отримала назву «Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків — фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску» (далі — Розрахунок).

Такий Розрахунок подається окремо за кожний квартал (податковий період) з розбивкою по місяцях звітного кварталу протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу. Окремий Розрахунок за календарний рік не подається.

Розрахунок складається із:

• заголовної частини;

• додатка 1 «Відомості про нарахування заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) застрахованим особам»;

• додатка 2, який формується та подається лише районними (міськими) управліннями праці та соціального захисту населення;

• додатка 3 «Відомості про осіб, які проходять строкову військову службу»:

• додатка 4 «Відомості про суми нарахованого доходу, утриманого та сплаченого податку на доходи фізичних осіб та військового збору»;

• додатка 5 «Відомості про трудові відносини осіб та період проходження військової служби»;

• додатка 6 «Відомості про наявність підстав для обліку стажу окремим категоріям осіб відповідно до законодавства».