...
Реєструйся

Огляд законодавства за період 07.11 — 25.11.2016 від журналу «Довідник кадровика»


6 листопада 2016 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до розділу II «Прикінцеві положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження контрактної форми роботи у сфері культури та конкурсної процедури призначення керівників державних та комунальних закладів культури» від 6 жовтня 2016 року № 1657-VIII. Закон визначає підставу, за якою мають бути припинені трудові договори, укладені з керівниками державних та комунальних закладів культури.

10 листопада 2016 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до статті 26 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» щодо звільнення з військової служби осіб, які мають на утриманні дітей-інвалідів» від 18 жовтня 2016 року № 1680-VIII. Відповідно до внесених змін утримання жінкою (чоловіком) — військовослужбовцем повнолітньої дитини віком до 23 років, яка є інвалідом I чи II групи та також дитини — інваліда підгрупи А віком до 18 років (за умови якщо вона (він) не висловила (не висловив) бажання продовжувати військову службу) є поважною причиною для осіб офіцерського складу, щодо звільнення з військової служби.

15 листопада 2016 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) або поранення (контузії, травми або каліцтва) журналіста під час виконання ним професійних обов’язків» від 2 листопада 2016 року № 776. Затверджений постановою Порядок визначає механізм призначення і виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) або поранення (контузії, травми або каліцтва) журналіста під час виконання ним професійних обов’язків.

Днем виникнення права на отримання грошової допомоги є у разі:— загибелі (смерті) журналіста під час виконання ним професійних обов’язків — дата смерті, що зазначена у свідоцтві про смерть;
— поранення (контузії, травми або каліцтва) журналіста під час виконання ним професійних обов’язків — дата, зазначена у висновку судово-медичної експертизи.

18 листопада 2016 року набув чинності наказ Міністерства фінансів України «Про стажування громадян з числа молоді, які не перебувають на посадах державної служби» від 3 жовтня 2016 року № 865.
Порядком громадянам з числа молоді, які не перебувають на посадах державної служби, надається можливість ознайомитися з функціонуванням державної служби, набути досвіду роботи в апараті Міністерства фінансів України шляхом проходження стажування, що сприятиме їх професійному зростанню й успішній суспільно-політичній діяльності.

Строк стажування не може перевищувати шести місяців.
Відбір кандидатів на участь у стажуванні здійснюється на конкурсних засадах.
Рішення про початок конкурсного відбору приймається керівником державної служби у Міністерства фінансів України за пропозицією служби управління персоналом з визначенням термінів його проведення.

11 листопада 2016 року набув чинності наказ Міністерства соціальної політики України «Про затвердження Державного стандарту соціальної послуги соціального супроводу при працевлаштуванні та на робочому місці» від 21 вересня 2016 року № 1044. Державний стандарт визначає зміст, обсяг, умови та порядок надання соціальної послуги соціального супроводу при працевлаштуванні та на робочому місці, показники її якості.

Соціальна послуга соціального супроводу при працевлаштуванні та на робочому місці в обсягах, визначених цим Державним стандартом, надається безоплатно, за плату або з установленням диференційованої плати відповідно до законодавства.