...
Реєструйся

Омбудсмен звернулась до Уряду щодо перерахунку пенсій військовослужбовцям


Омбудсмен звернулась до Глави Уряду щодо проблемних питань, які виникли у зв’язку з прийняттям постанови Кабінету Міністрів України від 21 лютого 2018 року № 103 «Про перерахунок пенсій особам, які звільнені з військової служби, та деяким іншим категоріям осіб». Про це йдеться на сайті Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Мова йде, зокрема, про необхідність доплати військовим пенсіонерам недоплачених сум перерахованої пенсії за періоди з 1 січня 2018 року по 1 січня 2020 року (період поетапного перерахунку пенсій у обсязі 50 та 75 відсотків) та усунення диспропорції в розмірах пенсій.

«Уповноважений з прав людини Людмила Денісова стурбована ситуацією, що склалась в сфері пенсійного забезпечення та поділяє невдоволення військових пенсіонерів, пенсіонерів органів внутрішніх справ, а також членів сімей учасників бойових дій, яким призначена пенсія у разі втрати годувальника. Фактично ситуація була доведена до точки кипіння, про що свідчать численні протестні акції, що проходили в столиці та регіонах», – зазначив у виступі під час слухань у Верховній Раді представник Секретаріату Уповноваженого Юрій Кривда.

Під час розробки відповідних змін в законодавство варто врахувати необхідність збереження основних засад діючої системи пенсійного забезпечення, що ґрунтується на залежності пенсій від займаних військовослужбовцями та поліцейськими на час звільнення посад, військових звань, вислуги років, додаткових видів грошового забезпечення.

Також важливо не допустити утворення диспропорції у розмірах пенсійного забезпечення залежно від часу звільнення зі служби та інших причин.

Джерело: ukrainepravo.com

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми