...
Реєструйся

Оновлений контракт для осіб, які працюватимуть у закордонних дипустановах


МЗС затвердило Типову форму контракту про проходження дипломатичної служби.

Відповідний наказ № 24 від 25 січня 2019 року був зареєстрований у Мін’юсті і набирає чинності 12 березня 2019 року.

Затверджений наказ поширюється на осіб, яких за результатом проведення конкурсу визнано переможцями на заміщення штатних дипломатичних та адміністративних посад в закордонних дипломатичних установах України (ЗДУ), та працівників інших державних органів, які заміщують посади в ЗДУ на час довготермінового відрядження.

У Типовій формі контракту про проходження дипломатичної служби передбачено такі розділи, як предмет контракту; права та обов’язки МЗС; права та обов’язки відповідної посадової особи, яку призначають на посаду; відповідальність сторін та порядок вирішення спорів; термін дії та інші умови контракту; реквізити та підписи сторін.

Визначено, що зазначений контракт є строковим трудовим договором. На підставі контракту виникають трудові відносини між відповідною посадовою особою та МЗС.

МЗС має право вимагати належного виконання посадовою особою її обов’язків за контрактом та посадовою інструкцією; дотримання законодавства України та правил внутрішнього службового розпорядку ЗДУ; застосовувати до посадової особи заходи заохочення за сумлінне виконання службових обов’язків, ініціативу в роботі та притягати її до відповідальності згідно із законодавством України; достроково відкликати посадову особу з довготермінового відрядження у визначених законодавством випадках.

Посадову особу зобов’язано дотримуватися законодавства України; сумлінно виконувати свої посадові обов’язки; виконувати правила внутрішнього службового розпорядку; забезпечувати збереження службової інформації, що стала відома під час виконання обов’язків, а також іншої інформації, яка згідно із законодавством не підлягає розголошенню; постійно підвищувати рівень професійної компетентності; поважати закони, правила і традиції держави розміщення ЗДУ, гідно представляти Україну, не допускати вчинків, які дискредитують або можуть негативно вплинути на імідж України за кордоном, репутацію МЗС, ЗДУ або посадової особи.

Контракт укладається в двох примірниках українською мовою. Один з примірників видається посадовій особі, інший долучається до її особової справи та зберігається в МЗС. Обидва примірники контракту мають однакову юридичну силу.

Видання для кадровиків Журнали реєстрації