...
Реєструйся

Оновлять форму звітності про масове скорочення працівників


Роботодавці зобов’язані своєчасно та в повному обсязі подавати центрам зайнятості інформацію про заплановане масове вивільнення працівників у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці, у т. ч. ліквідацією, реорганізацією або перепрофілюванням підприємств, установ, організацій, скороченням чисельності або штату працівників підприємства, установи, організації незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання. Інформацію подають не пізніше ніж за два місяці до вивільнення (не пізніше ніж за 30 календарних днів до вивільнення у разі звільнення держслужбовців відповідно до п. 1 та 11 ч. 1 ст. 87 Закону України «Про державну службу» від 10 грудня 2015 року № 889-VIII).

Такий обов’язок установлено пунктом 4 частини 3 статті 50 Закону України «Про зайнятість населення» від 5 липня 2012 року № 5067-VI.

Для цього подавалася форма звітності № 4-ПН «Інформація про заплановане масове вивільнення працівників у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці» (наказ Міністерства соціальної політики України від 31 травня 2013 року № 317).

Тепер Міністерство розвитку торгівлі, економіки та сільського господарства України пропонує скасувати цю форму та затвердити на її заміну оновлений звіт, для чого вже розробило проєкт наказу «Про затвердження Порядку подання роботодавцями державній службі зайнятості інформації про заплановане масове вивільнення працівників у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці».

Фактично оновлена форма дублює чинну форму № 4-ПН, за винятком особливостей подання форми інформації у випадку вивільнення держслужбовців.

Матеріали до теми