...
Реєструйся

Організація обліку військовозобов´язаних і призовників з нуля


У довідковому виданні міститься повна інформація щодо ведення військового обліку, з чого почати військовий облік на підприємстві, як призначити відповідальну особу за ведення військового обліку військовозобов’язаних і призовників. Якими нормативними документами слід керуватися при веденні військового обліку? Як прийняти на військову службу до Збройних Сил України іноземця та особу без громадянства тощо? У посібнику наведені зразки деяких документів.

Довідкове видання «Організація обліку військовозобов´язаних і призовників з нуля» розроблене з метою правильної організації і ведення обліку військовозобов’язаних і призовників на підприємстві. Події сьогодення підтверджують важливість виконання завдань у сфері оборони й особливо потребу якісної організації військового обліку військовозобов’язаних осіб на підприємствах, в установах, організаціях і навчальних закладах.

Згідно з положенням статті 16 Закону України «Про оборону» від 6 грудня 1991 року № 1932-ХІІ на підприємствах усіх форм власності та їх посадових осіб покладаються завдання у сфері оборони держави. Зокрема, щодо ведення персонального обліку військовозобов’язаних та призовників, їхньої підготовки до військової служби, призову на строкову військову службу, навчальні (або перевірні) та спеціальні збори і під час мобілізації, створення працівникам належних умов для виконання ними військового обов’язку. Зазначені обов’язки покладаються на працівників кадрових служб (служб персоналу). Обов’язки підприємств щодо мобілізаційної підготовки та мобілізації передбачено статтею 21 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» від 21 жовтня 1993 року № 3543-ХІІ. Виконання цих обов’язків теж частково покладається на працівників кадрових служб. Тому видання буде незамінним та ефективним помічником в роботі відділу кадрів або особи на яку покладено обов’язки з ведення військового обліку.

У нашому виданні наведено практичні поради з поетапної організації обліку військовозобов’язаних і призовників на підприємстві, норми щодо розрахунку військово-облікового персоналу та подано зразки деяких документів.

Докладніше — в ексклюзивному виданні від редакції журналу «Довідник кадровика»  «Організація обліку військовозобов´язаних і призовників з нуля»