...
Реєструйся

Особливості виплати лікарняних за час санаторно-курортного лікування


Допомога по тимчасовій непрацездатності застрахованим особам у разі надання їм путівки на санаторно-курортне лікування виплачується Фондом соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на загальних підставах, зазначила Виконавча дирекція ФСС з ТВП у листі № 04-29-164 від 22 січня 2014 року.

Відповідно до Закону «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими поховання» підставою для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності є виданий у встановленому порядку листок непрацездатності.

Відповідно до Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян листок непрацездатності на період санаторно-курортного лікування видається на термін лікування та проїзду до санаторно-курортного закладу і назад, але з урахуванням тривалості щорічної (основної та додаткової) відпустки. Крім того, листок непрацездатності видається до від’їзду в санаторно-курортний заклад при наявності путівки, довідки з місця роботи про тривалість щорічної (основної та додаткової) відпустки та картки санаторно-курортного відбору.

Згідно із Законом допомога по тимчасовій непрацездатності в разі здійснення санаторно-курортного лікування надається застрахованій особі, якщо тривалість щорічної (основної та додаткової) відпустки недостатня для лікування та проїзду до санаторно-курортного закладу і назад.