...
Реєструйся

Особливості «чорнобильської» відпустки


Які пільги і компенсації, у тому числі додаткові відпустки за місцем роботи, передбачені для постраждалих унаслідок Чорнобильської катастрофи?

Роз’яснює головний державний інспектор відділу з питань здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Наталія Вирста.

Для постраждалих унаслідок Чорнобильської катастрофи передбачені пільги і компенсації, у тому числі за місцем роботи, згідно із Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 28 лютого 1991 року № 796-ХII (далі — Закон № 796). Унормовують право на додаткову відпустку, яка належить працівникам зі статусом осіб, віднесених до 1 або 2 категорії постраждалих унаслідок Чорнобильської катастрофи, пункт 22 частини 1 статті 20 і пункт 1 частини 1 статті 21 Закону № 796. Згідно з цими нормами особам, віднесеним до 1 і 2 категорій постраждалих унаслідок Чорнобильської катастрофи, належить додаткова відпустка зі збереженням зарплати тривалістю 14 робочих днів на рік. Тривалість цієї відпустки в календарних днях становить 16 (лист Мінпраці від 14 червня 2006 року № 206/13/116-06).

Зазначимо, що Закон № 796 передусім визначає «чорнобильську» відпустку як пільгу і компенсацію. А ось згідно з частиною 2 статті 4 Закону України «Про відпустки» від 15 листопада 96 року № 504/96-ВР (далі — Закон № 504) ця відпустка належить до інших видів відпусток, установлених законодавством (лист Мінсоцполітики від 29 серпня 2016 року № 584/20/112-16).

Додаткова відпустка, що надається особам 1 і 2 категорій постраждалих унаслідок Чорнобильської катастрофи, не належить до виду щорічних відпусток.

Отже, на порядок надання «чорнобильської» відпустки не поширюються правила надання щорічної відпустки. Це означає, що додаткову відпустку, належну особам 1 і 2 категорій постраждалих унаслідок Чорнобильської катастрофи:

  • надають один раз протягом календарного року;
  • не переносять на наступний рік при невикористанні «чорнобильської» відпустки в поточному календарному році;
  • не подовжують на святкові і неробочі дні, що припали на період цієї відпустки;
  • вважають наданою за той календарний рік, на який припадає початок такої відпустки (лист Мінпраці від 14 червня 2006 року № 206/13/116-06);
  • не ділять на частини. Так, «чорнобильську» відпустку надають працівникам виключно тривалістю 16 календарних днів;
  • не подовжують і не переносять на інший період, якщо на період «чорнобильської» відпустки припав період тимчасової непрацездатності працівника;
  • надають повної тривалості незалежно від часу роботи працівника у роботодавця;
  • не компенсують невикористані дні при звільненні або в період трудових відносин з роботодавцем.

«Чорнобильську» відпустку надають працівникам тільки за основним місцем роботи. За місцем роботи за сумісництвом така відпустка не надається. Це підтверджує і Мінсоцполітики в листі від 18 травня 2011 року № 164/13/116-11.