...
Реєструйся

Особливості надання додаткової відпустки «чорнобильцям»


На багатьох підприємствах, в установах, організаціях та у фізичних осіб працюють громадяни, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи: учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС (громадяни, які брали безпосередню участь у ліквідації аварії та її наслідків) і потерпілі від Чорнобильської катастрофи (громадяни, які зазнали впливу радіоактивного опромінення).

Такі працівники мають право на низку пільг і компенсацій, серед яких — право на додаткову відпустку.

Розглянути кілька важливих питань, пов’язаних із наданням такої відпустки працівникам-«чорнобильцям», пропонуємо в матеріалі Ольги Харечко, головного редактора журналу «Довідник кадровика. КАДРОВИК.UA», у газеті «Кадри і зарплата» № 8 (104), 2018.

Придбати газету Архів видання

Матеріали до теми


Чи нараховується грошова компенсація за невикористані дні щорічної відпустки працівникам, прийнятим на тимчасові або громадські роботи за направленням центру зайнятості?
Так, нараховується. У разі звільнення працівника йому виплачується грошова компенсація за всі не використані ним дні щорічної відпустки, а також ...
Про підвищення розміру мінімальної заробітної плати
Мінімальна заробітна плата – це встановлений законом мінімальний розмір оплати праці за виконану працівником місячну (годинну) норму праці. Мінімальна заробітна ...