...
Реєструйся

Особливості звільнення працівника-пенсіонера


Чи повинен роботодавець при звільненні працівника-пенсіонера провести відрахування за кількість днів щорічної відпустки невідпрацьованого робочого часу, за який вона надавалась?
Ні, не повинен.

У частині першій статті 22 Закону України «Про відпустки» від 15 листопада 1996 року № 504/96-ВР (далі — Закон № 504) зазначено, що у разі звільнення працівника до закінчення робочого року, за який він уже одержав відпустку повної тривалості, для покриття його заборгованості роботодавець провадить відрахування із заробітної плати за дні відпустки, що були надані в рахунок невідпрацьованої частини робочого року. Відповідно до пункту 9 частини другої статті 22 Закону № 504 відрахування, передбачене частиною першою статті 22 Закону № 504, не провадиться, якщо працівник звільняється з роботи у зв’язку з виходом на пенсію.

Білоткач Галина Панасівна,
експерт гарячої лінії
Більше нових актуальних запитань від передплатників і читачів та вичерпних відповідей на них від експерта гарячої лінії Галини Білоткач — у вкладенні до журналу «КАДРОВИК.UA» «Кадри. Гарячі запитання кадровика» № 9, 2018, у рубриці «Запитання гарячої лінії».

Придбати видання Архів журналу