...
Реєструйся

Пенсії держслужбовцям призначатимуться по-новому


Уряд визначився з призначенням пенсій держслужбовцям. Законом України «Про державну службу» від 10 грудня 2015 року № 889-VIII (далі — Закон № 889), який набув чинності 1 травня 2016 року, збережено право на призначення пенсії відповідно до попереднього законодавства про держслужбу, виходячи зі стажу роботи на посадах державних службовців.

Законом № 889 збережено право на призначення пенсії відповідно до попереднього законодавства про державну службу для осіб, котрі на день набрання чинності прийнятим Законом:

• мають не менш як 20 років стажу на посадах, віднесених до відповідних категорій посад державної служби;
обіймають посади державної служби та мають не менш ніж 10 років стажу на посадах, віднесених до відповідних категорій посад державних службовців, у порядку, визначеному для осіб, які мають не менш як 20 років стажу роботи на посадах, віднесених до категорій посад державних службовців.

Задля реалізації цих норм Урядом прийнято постанову «Деякі питання пенсійного забезпечення окремих категорій осіб» від 14 вересня 2016 року № 622.

Пенсія державним службовцям призначатиметься з дати звернення, але не раніше дати виникнення права, у розмірі 60% суми їх заробітної плати, до якої включаються всі види оплати праці, із якої сплачено ЄСВ, а особам, котрі на час звернення за призначенням пенсії не є державними службовцями, — заробітної плати працюючого державного службовця відповідної посади й відповідного рангу за останнім місцем роботи на державній службі, до якої включаються всі види оплати праці, із якої було сплачено ЄСВ.

Джерело: редакція журналу «Довідник кадровика»

Усі видання для кадровиків »

Придбати акційний «Довідник кадровика»