...
Реєструйся

Перерахунок пенсій для військових розпочнеться у січні


Старт реформи пенсійного забезпечення працівників силових відомств з першого січня 2018 року навіть у тому випадку, якщо Верховна Рада не встигне розглянути відповідний закон до кінця цього року. Про це заявив Міністр соціальної політики Андрій Рева.

“Незалежно від того, коли Верховна Рада ухвалить цей закон, перерахунок пенсій розпочнеться з першого січня 2018 року – в самому законі прописана норма, якою встановлюється перерахунок саме з цієї дати”, – заявив Андрій Рева.

Таким чином, на людей не вплинуть бюрократичні моменти, пов’язані з процесом розгляду та датою ухвалення закону, проте, обов’язковою умовою проведення осучаснення пенсій військовослужбовців та працівників інших силових органів є саме його прийняття Верховною Радою, зауважив Міністр.

“Законом передбачено, що в результаті осучаснення пенсії підвищаться для кожного індивідуально в залежності від стажу та розміру грошового забезпечення. Але якщо говорити про середнє підвищення, то воно становитиме 1,5 тис. гривень. Багато це чи мало? Це суттєво більше, ніж є сьогодні, і, якщо для цивільних пенсія в середньому зросла на 30%, то у військових зростання становитиме в середньому на 62%. Разом з цим достойних пенсій можна досягнути лише поступово, а тому головним результатом цього закону буде проведення одночасного та щорічного осучаснення військових та цивільних пенсій”, – підкреслив Міністр.

Джерело: ukrainepravo.com

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми